Sport

Lycurgus begonnen met jacht naar nieuwe prijzen

Voor de volleyballers van Amysoft Lycurgus is het nieuwe seizoen officieel begonnen. De komende weken werkt de stevig veranderde selectie, tien nieuwe spelers, toe naar de officiële start van het seizoen. De strijd om de Supercup tegen landskampioen Draisma Dynamo op zondag 26 september in Apeldoorn.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus moet op zoek naar nieuwe naamsponsor
Lycurgus moet op zoek naar nieuwe naamsponsor

Een groot deel van de nieuwelingen is gestart met trainen. De passer-lopers Maarten Bartels, Bjarne Huus en Joël Schneidmiller, diagonaal Marcell Pesti, de middenaanvallers Niels de Vries en Jesper Schut plus spelverdeler Tieme de Jong trainen al volop mee. Passer-loper Craig Ireland ontbreekt nog vanwege de naweeën van de jetlag.

Spelverdeler Markus Held traint mee met het Nederlands team en Luuk Hofhuis traint beperkt. De middenman scheurde in mei de achterste kruisband van een knie af en revalideert om weer volledig fit te worden. Jaron Spiegelaar onderging na vorig seizoen een schouderoperatie en traint apart.

Steven Ottevanger is met de Lange Mannen druk in voorbereiding op het naderende Europees kampioenschap. De libero sluit aan bij de selectie van coach Arjan Taaij op het moment dat Oranje is uitgeschakeld. Hij mist sowieso een groot deel van de voorbereiding. Vertrouwde gezichten zijn aanvoerder Dennis Borst en Geoffrey van Gent.

Lycurgus speelt in totaal negen oefenduels in de voorbereiding. Grotendeels in het buitenland. Alleen de eerste wordt in Nederland afgewerkt. Op vrijdagavond 3 september is de nieuwkomer in de Eredivisie Numidia TopVolleybal Limburg in Montfort de tegenstander.