Sport

Lycurgus dankzij mirakel in Sliedrecht toch naar finale

Het is Amysoft Lycurgus alsnog gelukt om voor de zesde keer op rij te mogen strijden om het landskampioenschap. Met alle dank aan Sliedrecht Sport. Sliedrecht slaagde erin om het mirakel te realiseren door concurrent Active Living Orion twee sets afhandig te maken en dat was nodig om alsnog toegang tot de finale te krijgen tegen Draisma Dynamo.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus onderuit tijdens oefentrip in Italië
Lycurgus onderuit tijdens oefentrip in Italië

De finale begint op zaterdag 10 april en wordt gespeeld in een best-of-five serie. Lycurgus is als tweede geëindigd in de kampioenspoule en heeft daardoor geen thuisvoordeel.

Coach Arjan Taaij zat thuis te kijken en schonk zich na de 2-1 samen met partner Evelien een limoncello in om het alsnog behalen van de finale te vieren. 'Ik ben vooral blij voor het team. Ik hield vooraf nergens rekening mee dan valt het altijd mee. En het blijkt wel dat Sliedrecht uit een lastige wedstrijd is. Kijk wij hebben daar heel slecht gespeeld, maar ze kunnen echt wel volleyballen. Dat hebben ze nu maar weer eens laten zien.'

Door het verloop in de kampioenspoule kwam het er woensdagavond op aan. Lycurgus had drie punten meer dan Orion met nog één duel te gaan. Alleen een 3-0 of 3-1 overwinning zou de regerend landskampioen in de finale brengen vanwege een betere set coëfficiënt.  Sliedrecht Sport kwam met 2-1 voor via 26-24, 20-25 en maar liefst 25-14.

Orion kreeg zeker in de eerste set kansen genoeg om op voorsprong te komen, maar een energiek spelend Sliedrecht Sport, dat ook nog eens drie belangrijke spelers miste, wenste de sportieve plicht meer dan te vervullen. Dat gebeurde ook. Sliedrecht Sport won het bizarre duel uiteindelijk met 3-2. Dankzij 15-10 in de vijfde set.

Lycurgus speelt op zaterdag 17 april voor het eerst thuis. Komend weekend staat een verkort bekerprogramma op het programma. Te beginnen vrijdagmiddag om 16.00 uur in Nijmegen tegen VoCASA.