Sport

Lycurgus Europees naar Montenegro, Slovenië, Finland of Oostenrijk

De Europese loting in Luxemburg heeft uitgewezen dat Amysoft Lycurgus het in de zestiende finales van de CEV-Cup opneemt tegen of OK Budva uit Montenegro, of Calcit Kamnik uit Slovenië, of het Oostenrijkse SK Zadruga Aich Dob of Ford Levoranta Sasatamala uit Finland. De heenwedstrijd staat gepland voor 8,9 of 10 november. De returns zijn een week later.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus Europees naar Montenegro, Slovenië, Finland of Oostenrijk
Lycurgus Europees naar Montenegro, Slovenië, Finland of Oostenrijk

Lycurgus speelt als geplaatste club in de zestiende finale eerst uit. De tegenstander is nu nog niet bekend, omdat eerst diverse voorrondes gespeeld moeten worden. Daarom kunnen in theorie vier ploegen de opponent worden.

In de eerste voorronde van de Champions League treffen OK Budva en SK Zadruga Aich Dob elkaar. De winnaar speelt in de tweede voorronde tegen Sasatamala. De verliezer treft vervolgens in de 32e finale van de CEV-CUP Calcit Kamnik. En de winnaar van deze tweestrijd is dan de opponent van Amysoft Lycurgus voor een plek bij de laatste zestien op het tweede Europese niveau. De definitieve tegenstander is op 18, 19 of 20 oktober bekend.

Kamnik en Aich Dob geen onbekende tegenstanders voor Lycurgus. In oktober 2018 was, toen nog onder de naam SK Posojilnica Aich/Dob, Aich Dob de tegenstander in de eerste voorronde van de Champions League. In MartiniPlaza verloor Lycurgus met 3-1 en de return in de JUFA-Arena in Bleiburg werd met 3-2 gewonnen. Aich Dob verloor afgelopen seizoen in de finale om de landstitel in een best-of-seven serie met 4-0 van Waldviertel, de club waar Niels de Vries een paar jaar geleden een seizoen speelde.

In de aanloop naar vorig seizoen oefende Lycurgus in Slovenië tegen Calcit Kamnik en speelde twee keer met 2-2 gelijk. Kamnik eindigde de afgelopen competitie als tweede. ACH Lubljana was in de finale drie keer te sterk. Er hebben zich voor komend seizoen een record aantal van 216 teams uit 37 landen ingeschreven voor de diverse Europese toernooien.