Sport

Lycurgus gaat de strijd met Dynamo aan in de halve finale

Na de beslissende 3-1 winst afgelopen zondag tegen Simplex SSS in de kwartfinale is er voor Nova Tech Lycurgus weinig tijd om te herstellen van de intense strijd tegen de Barnevelders. De halve finale tegen Draisma Dynamo begint dinsdagavond in Apeldoorn. In de best-of-five serie spelen beide ploegen om de dag tegen elkaar en is de intensiteit wederom hoog.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus is nog in de race om de landstitel
Lycurgus is nog in de race om de landstitel

Het speeltempo ligt zo enorm hoog, omdat eind april de kampioen bekend moet zijn en in verband met het Olympisch jaar het internationale programma per 1 mei al begint. Twee weken eerder dan normaal.

Beide ploegen troffen elkaar dit seizoen vijf keer en slechts één keer won de ploeg van coach Arjan Taaij. Dat was in de openingswedstrijd van de reguliere competitie op 22 oktober 2023 in Apeldoorn toen een 3-1 overwinning mee ging naar Groningen. Verder louter nederlagen, waarvan drie vijfsetters. Te beginnen tijdens de Supercup op 15 oktober vorig jaar met 15-9 verlies in de vijfde set.

Recent werd het aan het eind van de reguliere competitie en in de Kampioenspoule 2-3 in Martiniplaza. En op 24 februari ging de heenwedstrijd in de Kampioenspoule in Omnisport vrij kansloos met 3-0 verloren. Gezien de uitslagen zullen beide ploegen in deze halve finale redelijk aan elkaar gewaagd zijn.

Het is de vraag hoe goed Lycurgus hersteld is van de pittige serie tegen SSS, waar diep in de reserves getast moest worden om de Barnevelders uit te schakelen. Amper 48 uur rust lijkt niet al te veel om optimaal voorbereid aan de volgende belangrijke fase van het seizoen te moeten beginnen. Aan de andere kant geldt dat de selectie zo goed als fit is. Niels de Vries maakte na lang blessureleed afgelopen zondag zijn rentree in de basis, wat extra mogelijkheden op de middenpositie geeft voor de technische staf.

Tijd om het spel verder te verbeteren is er niet meer. Vanaf nu zijn de trainingen momenten om aan het herstel te werken. Het is aan Nova Tech Lycurgus om de wilskracht en energie van de afgelopen wedstrijden vast te houden en in te zetten tegen een Dynamo dat ongetwijfeld optimaal voorbereid aan de start staat.