Sport

Lycurgus gaat Europees naar Slovenië

De tegenstander van Samen Lycurgus in de zestiende finale van de Europese CEV Cup is bekend. De opponent is Calcit Kamnik. De Slovenen waren in de vorige ronde over twee duels te sterk voor SK Zadruga Aich Dob uit Oostenrijk. Op woensdag 9 november speelt Samen Lycurgus eerst uit. De return is op 16 november om 20.00 uur in het Alfa-college Sportcentrum. De voorverkoop is al begonnen.


Leestijd: 1 minuut

Zesde competitiezege op rij voor Lycurgus
Zesde competitiezege op rij voor Lycurgus

MartiniPlaza is voor deze gelegenheid niet beschikbaar. Calcit Camnik won vorige week al met 3-1 in Oostenrijk en kwam woensdagavond in de return snel op een beslissende 2-0 voorsprong in sets. Het duel eindigde uiteindelijk in 3-2 voor de thuisploeg. Calcit Kamnik is niet helemaal een onbekende tegenstander. In de voorbereiding op vorig seizoen speelde Samen Lycurgus twee oefenduels tegen Kamnik. Beide keren eindigde het in 2-2.

Calcit Kamnik eindigde vorig seizoen als derde in de reguliere competitie en legde het in de finale via drie nederlagen in een best-of-five serie af tegen kampioen en topclub ACH Lubljana. Momenteel staat Kamnik na vier speelrondes in de hoogste divisie derde met drie zeges en een verlies partij. Lubljana was op 15 oktober in eigen huis met 3-1 te sterk.

Coach Arjan Taaij kan nog weinig zeggen over de tegenstander. 'Heb op een paar losse flodders na nog niks gezien.' Taaij heeft goed contact met de coach Matija Plesko en dat gaat in de uitwisseling van beelden en informatie ongetwijfeld helpen. 'Hun budget is aanzienlijk hoger dan de onze, maar deze tegenstander geeft op voorhand perspectief op een mooie confrontatie.'

Kamnik beschikt over veel spelers uit Slovenië, de nummer vier van het meest recente WK. Het team bestaat uit negen Slovenen en drie buitenlanders. Spelverdeler Milos Arsenoski uit Servië en twee spelers uit Zuid- en Midden-Amerika. Passer-loper Luis Tomas Sosa Sierra uit Cuba en middenaanvaller Daniel Aponza Carabali uit Colombia.

Komende zondag speelt het in de competitie matig gestarte Samen Lycurgus in Limburg tegen koploper Numidia VC Limax.