Sport

Lycurgus gaat toch strijden om de beker

In tegenstelling tot eerdere berichten wordt binnenkort toch gestreden om de landelijke volleybalbeker. Amysoft Lycurgus is regerend bekerhouder en gaat in het paasweekend strijden om de beker te behouden. Wel in een alternatieve opzet ten opzichte van normaal. De eerste acht van de Eredivisie doen mee.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus haalt bekerfinale, maar die gaat vanwege corona niet door
Lycurgus haalt bekerfinale, maar die gaat vanwege corona niet door

Op vrijdag 2 april is de kwartfinale en een dag later de halve finale. De finale wordt Tweede Paasdag, maandag 5 april, op neutraal terrein afgewerkt. Het is op dit moment het meest aannemelijk dat Lycurgus begint met een uitduel tegen de nummer zeven. Dat is momenteel Bielderman Koetsier SSS uit Barneveld. Bij winst wacht in de halve finale een uitduel tegen de winnaar van nummer 6 tegen nummer 3. De eindstand van de reguliere competitie is eind februari bekend.

In oktober 2020 besloot de volleybalbond Nevobo om het bekertoernooi in zijn reguliere vorm te schrappen, omdat de verwachting was dat er, mocht er vanwege de coronamaatregelen alweer gespeeld mogen worden,  in de kalender geen plaats zou zijn voor bekerwedstrijden. Er zouden al te veel competitieduels ingehaald moeten worden. Vanaf 1 januari is de competitie met een halve reguliere competitie hervat waardoor weer ruimte is ontstaan in het speelschema.