Sport

Lycurgus grijpt laatste kans en heeft weer uitzicht op finale

Na drie nederlagen op rij was het woensdagavond gelukkig weer tijd voor blije gezichten. Amysoft Lycurgus won in speelronde van van de kampioenspoule overtuigend met 3-0 van Sliedrecht Sport en kreeg door de nederlaag van Active Living Orion de twee plek weer in handen. De setstanden in het Alfa-college Sportcentrum waren 25-21, 25-18 en 25-17.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus onderuit tijdens oefentrip in Italië
Lycurgus onderuit tijdens oefentrip in Italië

In de laatste speelronde is de opdracht even helder als lastig. Thuis de volle buit pakken tegen Draisma Dynamo om helemaal op eigen kracht als nummer twee voor de zesde keer op rij de finale om de landstitel te halen. Tegen Sliedrecht kreeg Lycurgus in ieder geval weer kleur op het gezicht. Het vertrouwen kwam terug en met veel aanvalsvariatie werd het energiek spelende Sliedrecht kapot gespeeld.

Jerome Cross maakte de meeste punten; 17 stuks. Erik van der Schaaf gaf een uitstekend vervolg aan zijn prima optreden afgelopen zaterdag in Doetinchem tegen Orion en was over het geheel genomen de man van de wedstrijd. Er was sprake van een echte teamprestatie wat ook via het midden en Bennie Tuinstra als andere aanvaller werd veelvuldig aangevallen en met resultaat.

In geen van de drie sets kwam Lycurgus echt in de problemen. Terug op plek twee, maar dat heeft nog geen waarde. Alles komt aan op de beslissende laatste speelronde. Het duel  tegen Dynamo begint zaterdagavond om 20.00 uur