Sport

Lycurgus haalt bekerfinale, maar die gaat vanwege corona niet door

De volleyballers van Amysoft Lycurgus hebben zaterdagavond de bekerfinale gehaald. Het duel zou eigenlijk maandagmiddag worden gespeeld in MartiniPlaza, maar de grootse finale is geschrapt vanwege coronabesmettingen bij tegenstander Draisma Dynamo.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus haalt bekerfinale, maar die gaat vanwege corona niet door
Lycurgus haalt bekerfinale, maar die gaat vanwege corona niet door

Eerder deze week behaalde Lycurgus al op miraculeuze wijze de finale om het landskampioenschap. Zaterdag streed de club om een plekje in de finale van het bekertoernooi. Active  Living Orion werd in Doetinchem verslagen. In de andere halve finale ging Draisma Dynamo er met de winst vandoor.

De bekerfinale stond al gepland voor de Tweede Paasdag, in de eigen MartiniPlaza. Het duel is echter maandagochtend geschrapt. Bij Dynamo zijn zeker drie spelers positief getest op corona. Nog meer spelers hebben ook klachten. De bond besloot daarom om het duel af te gelasten. 

Het is nog maar de vraag of de bekerfinale op een ander moment wordt gespeeld. Binnenkort begint ook de finale om het landskampioenschap. Daarin speelt Lycurgus ook tegen Dynamo. De eerste wedstrijd staat al op komende zaterdag op de planning. Het is nog maar de vraag of die wedstrijd kan worden gespeeld. Uiteindelijk spelen beide teams tussen 10 april en 1 mei in een best-of-5-serie. Vrij snel daarna moeten de internationals naar het nationale team. Wellicht dat er dus nog flink moet worden geschoven in het schema en dat er voor een bekerfinale geen plaats is.