Sport

Lycurgus haalt met Martinez Gion nog extra speler

Vanwege blessureleed in de selectie heeft Samen Lycurgus vlak voor de start van het seizoen nog toegeslagen op de transfermarkt. De 33-jarige Ramon Martinez Gion heeft een contract voor twee seizoenen getekend met een optie voor een derde jaar. De passer-loper komt over van kampioen Draisma Dynamo en begint in Groningen aan de achttiende club van zijn inmiddels lange loopbaan.


Leestijd: 1 minuut

PAOK OLIMPIAKOS VOLLEYBALL A1
PAOK OLIMPIAKOS VOLLEYBALL A1

De voorbereiding van de Groningers viel grotendeels in het water, omdat spelers ontbraken of geblesseerd waren. Versterking werd opportuun toen bleek dat de Amerikaan Cole Gillis dusdanige knieproblemen heeft dat het onduidelijk is wanneer hij volledig inzetbaar is. Martinez Gion scheurde vorig seizoen in de bekerfinale zijn achillespees af, maar is op de weg terug. Een grondige medische check heeft uitgewezen dat er geen belemmering is om weer topfit te worden. Dit gaat nog wel een tijdje duren.

Met het aantrekken van Martinez Gion verwacht te technische staf de passer-loper positie op voldoende sterkte te krijgen om voor de prijzen mee te spelen. ‘Ik krijg de vrijheid om weer fit te worden. Dat vind ik heel fijn. Het gaat inmiddels gelukkig de goede kant op’, aldus de nieuwe aanwinst. ‘Volleybal leeft in Groningen en daar heb ik altijd wel naar gekeken. Ik heb al jaren contact met Arjan Taaij. Ik wil nog wel vijf jaar volleyballen en dat zou hier zomaar kunnen. Ik zie potentie bij Samen Lycurgus al moet ik daarvoor nu wel mijn lievelingscoach in Apeldoorn achterlaten.’

De geboren Amsterdammer verhuisde op jonge leeftijd naar Almere waar hij op zijn dertiende begon bij VC Omniworld om via allerlei avonturen in diverse landen, waaronder Turkije, China, Verenigde Arabische Emiraten en Frankrijk afgelopen seizoen terug te keren naar Nederland. Martinez Gion is komende zondag in de strijd om de Supercup tegen zijn oude club Dynamo inzetbaar.