Sport

Lycurgus haalt oude bekende Dennis Borst terug als manager

Met ingang van 1 februari 2024 treedt oud-speler Dennis Borst in dienst als salesmanager bij Nova Tech Lycurgus. Het is na de komst van investeerder Nova Technology begin november vorig jaar een volgende stap in de verdere professionalisering van de topvolleybalclub.


Leestijd: 1 minuut

Borst zijn belangrijkste taak is om de businessclub professioneel op de kaart te zetten, de sponsorpropositie te vergroten en de relatie met het bedrijfsleven in de regio te versterken. Borst, die op zijn 32e verjaardag officieel begint in zijn nieuwe rol, stopte een kleine twee jaar geleden als speler van Lycurgus en speelde in totaal acht seizoenen in Groningen.

‘Ik kan niet wachten om weer terug te komen bij de Lycurgus-familie om in een andere rol mooie resultaten te boeken. De afgelopen twee jaren heb ik altijd een warme band onderhouden met de club, de spelers en de vrijwilligers. In deze twee jaar is het vlammetje van het missen van de sportwereld steeds harder gaan branden waarbij ik me realiseerde dat ik terug wilde in deze wereld.’

Voor algemeen directeur Joop Alberda is de keuze voor Borst een logische. ‘Het is mooi dat degene die Lycurgus naar buiten toe uitdraagt de praktijk van topvolleybal voelt en ervaren heeft. Dit gecombineerd met iemand die de taal van het bedrijfsleven spreekt. Dennis heeft de afgelopen jaren al de nodige meters gemaakt en dan is het perfect dat beide in de rol van salesmanager bij Lycurgus bij elkaar komen.’

Lycurgus staat momenteel derde in de BetCity Eredivisie en speelt zondag een belangrijke uitwedstrijd tegen concurrent Numidia VC Limax. Vanwege een live-uitzending voor de NOS vindt deze wedstrijd plaats in Maaseik en niet in de eigen kleinere hal van Limax. (Foto: Lycurgus, Frank Nab)