Sport

Lycurgus haalt talent Guus Boer uit Drenthe

Guus Boer is de eerste nieuwe speler voor komend seizoen bij Samen Lycurgus. Het 19-jarige talent uit Dwingeloo tekent een contract voor één jaar met een optie voor nog een seizoen. ‘Ik doe altijd mijn best en geef nooit op.’


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus haalt talent Guus Boer uit Drenthe
Lycurgus haalt talent Guus Boer uit Drenthe

Boer is passer-loper en speelde de afgelopen twee seizoenen op Papendal bij het Talentteam. Daarnaast is hij de afgelopen tijd vaste waarde in Jong Oranje. De Drent was aanvankelijk voetballer bij VV Dwingeloo, maar kwam vijf jaar geleden op advies van zijn moeder, mede vanwege zijn bijna twee meter, in aanraking met volleybal en was direct de beste in zijn team bij DOK Dwingeloo. Zo is de keuze op volleybal gevallen.

Boer ontwikkelt zich snel. Na een half jaar heren 1 in Dwingeloo volgde in 2018 Olhaco in Hoogeveen om via Sudosa in Assen in 2021 naar Papendal te gaan. Ook doorloopt Boer de nationale jeugdselecties en traint hij de komende weken mee met de nieuw gevormde Next Generation groep. Een trainingsmogelijkheid voor spelers die kans maken om op termijn wellicht aan te sluiten bij het Nederlands team.

De keuze voor Samen Lycurgus is duidelijk. ‘Het is een mooie club en toen ik net begon met volleybal volgde ik de club al. Het is in mijn ogen één van de beste clubs van Nederland en ben blij dat ik mag aansluiten. Ik had andere opties, maar Samen Lycurgus spreekt me als organisatie meer aan.’ Coach Arjan Taaij is ingenomen met de komst van de talentvolle Boer. ‘Guus is een ambitieuze en talentvolle passer-loper, die de afgelopen twee jaar alles gespeeld heeft bij het Talentteam. Hij komt nu bij ons om zich de komende periode door te ontwikkelen en de volgende stap in zijn loopbaan te maken.’

Met de komst van Boer en de al bekende Luuk Hofhuis en Jeffrey Klok zijn nu formeel drie spelers voor komend seizoen vastgelegd.