Sport

Lycurgus heeft selectie met het aantrekken van Huus compleet

De selectie van Amysoft Lycurgus voor het nieuwe seizoen is met het aantrekken van Bjarne Nikolai Huus compleet. De vierde passer-loper voor komend seizoen tekent voor één seizoen. De komst van de Noorse international brengt de selectie op het gewenste aantal van veertien spelers.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus heeft selectie met het aantrekken van Huus compleet
Lycurgus heeft selectie met het aantrekken van Huus compleet

De 1.87 meter lange Huus komt over van Førde VBK. De club afkomstig uit de plaats waar hij geboren is.  Huus begon in het seizoen 2010/2011 bij Førde VBK, waarna hij in 2015 naar Amerika vertrok om te gaan spelen bij Long Beach State University in Californië. Met zijn team werd Huus in 2018 kampioen van de NCAA, het hoogste collegeniveau in de Verenigde Staten. Via een periode bij Koll Il in Oslo trok Huus in het seizoen 2018/2019 nog naar Pafiakos Phapos op Cyprus. In het seizoen 2019/2020 speelde Huus in Finland.

Huus over zijn overgang. 'Ik heb er zin in. Lycurgus heeft een goede reputatie en de mogelijkheden om te trainen zijn goed. De ambities zijn duidelijk en ik ben onder de indruk van de professionele manier waarop coach Arjan Taaij en Wytze Kooistra zichzelf en de club aan mij gepresenteerd hebben. Ik hou ervan om hard en veel te trainen en om naar een doel toe te werken. Dat kan bij Lycurgus'

De complete selectie voor het seizoen 2021/2022:

Diagonaal: Marcell Pesti (Hon) en Geoffrey van Gent
Passer-loper: Bjarne Huus (Noo), Craig Ireland (Can), Joël Schneidmiller (Vs), Maarten Bartels
Middenaanval: Dennis Borst, Niels de Vries, Luuk Hofhuis en Jesper Schut
Libero: Steven Ottevanger en Jaron Spiegelaar
Spelverdeler: Markus Held en Tieme de Jonge

De groep begint in de week van 9 augustus aan de voorbereiding op het seizoen 2021/2022. De eerste officiële openbare training is dinsdagmiddag 17 augustus.