Sport

Lycurgus heeft technische staf met Mohamed Romdhane compleet

Samen Lycurgus heeft de technische staf voor komend seizoen rond. Arjan Taaij begint aan zijn tiende seizoen als hoofdcoach. De 52-jarige Mohamed Romdhane is een nieuw gezicht. De assistent-trainer is de opvolger van Erik Noordijk die trainer wordt bij Sudosa Desto in Assen.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus heeft technische staf met Mohamed Romdhane compleet
Lycurgus heeft technische staf met Mohamed Romdhane compleet

Noordijk blijft wel verantwoordelijk voor het maatschappelijke programma van Samen Lycurgus en de ontwikkeling van het talentenprogramma bij RTC Noord. Naast Romdhane blijft Gerard Smit structureel deel uit maken van het sportieve programma tijdens trainingen en als assistent bij de wedstrijden. Met dit trio staat er volgens Samen Lycurgus een mooie sportieve staf voor de ploeg van komend seizoen.

Romdhane is geen onbekende in de volleybalwereld. De in Roden woonachtige trainer heeft het hoogste diploma en trainde in het verleden onder meer de heren van Olhaco in Hoogeveen, Sudosa in Assen en de dames van VC Sneek. Daarnaast Romdhane is acht jaar actief als talentcoach bij de volleybalbond Nevobo. De afgelopen twee seizoenen bracht de nieuwe assistent de vrouwen van Lycurgus naar de Tweede Divisie. ‘Het is een nieuwe uitdaging voor mij. Ik heb er zin in. Ik ga voor het beste en wil spektakel zien. Daar wil ik voor zorgen.’

In de begeleiding was afgelopen seizoen voor fysiotherapeute Malou Alferink een afbouwjaar. Na een aantal intensieve jaren bij de club heeft ze het stokje vanuit Medisch Centrum Zuid overgedragen aan Sanne Ninteman. Ninteman was afgelopen seizoen ook al actief als fysiotherapeute. Mental coach Anneloes Middelkoop verhuist naar het midden van het land en neemt afscheid. Alferink en Middelkoop zijn respectievelijk zeven en negen jaar betrokken geweest bij Samen Lycurgus.

Samen Lycurgus start medio augustus met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.