Lycurgus houdt kansen op finale om landstitel in leven

Dankzij een 3-0 (25-20, 25-23 en 25-16) thuiszege op Sliedrecht Sport en de 3-1 nederlaag van Draisma Dynamo bij Active Living Orion is Amysoft Lycurgus gestegen naar de tweede plaats in de kampioenspoule. Lycurgus en Dynamo hebben beiden vijf punten na drie speelrondes.

Lycurgus werkt toe naar belangrijkste weekend van het seizoen

In het Alfa-college Sportcentrum kende een hardwerkend Lycurgus een valse start en stond in no-time met 6-1 achter. Na de time-out van coach Arjan Taaij herpakte de thuisploeg zich vrij snel en kwam via Joël Schneidmiller langszij op 11-11. Amysoft Lycurgus trok door naar 14-11 via onder andere twee punten van Marcell Pesti en kreeg controle in de set.

In de basis speelden verder Bjarne Huus, Niels de Vries, Dennis Borst, Steven Ottevanger en Markus Held. Aanvallend scoorde Lycurgus in de eerste set boven de zestig procent en dat betaalde zich uit. Het werd nog 16-15, maar een ace van Schneidmiller betekende 18-15 en korte tijd later tekende Pesti op 24-19 de eerste setpoints aan. Schneidmiller, alleen al in de eerste set goed voor tien punten, maakte het af.

Ook in de tweede set moest Lycurgus een achterstand wegwerken en maakte het in de beslissende fase af. De laatste set was na 5-5 een gelopen race. Ondanks de stevig teruggelopen aanvalscijfers slaagde Lycurgus erin om in die fase gehakt te maken van Sliedrecht Sport. Lycurgus liep weg naar 21-9. De sterk spelende Huus tekende voor het beslissende punt van de wedstrijd.

Zo loopt de spanning steeds verder op en neemt het belang meer en meer toe. Komende zondag treffen Lycurgus en Dynamo elkaar vanaf 15.00 uur in het Alfa-college Sportcentrum. De inzet is dan plek twee stevig in handen krijgen.