Sport

Lycurgus krijgt geen werkvergunning voor Chris Voth

Bijna drieënhalve maand na de aanvraag heeft de Imigratie en Naturalisatie Dienst (IND) de werkvergunningaanvraag van Amysoft Lycurgus voor Chris Voth afgewezen. De oud-speler was de beoogde assistent-coach en data-analist. Voth is woensdag teruggevlogen naar Canada.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus krijgt geen werkvergunning voor Chris Voth
Lycurgus krijgt geen werkvergunning voor Chris Voth

Het niet verstrekken van een werkvergunning is voor zowel Voth als Lycurgus een grote teleurstelling. In de afgelopen periode is er volgens de club alles aan gedaan om Voth binnenboord te krijgen. Er is een externe vacature geplaatst en netwerken van de technische staf zijn uitgeplozen, maar er kwam geen geschikte kandidaat bovendrijven. De combinatie assistent-coach en data-analist omschrijft coach Arjan Taaij als een 'extreem complexe functie'.

Uit de aanvraag is volgens de IND onvoldoende gebleken dat Voth op dit moment de enige is die de functie van assistent-coach en data-analist uit kan voeren. Daarnaast had volgens de IND meer inspanning geleverd moeten worden op het gebied van werving. Al met al is de IND de uniekheid van Voth onvoldoende gebleken uit de aangeleverde bewijslast.

Er kan tot vier weken na het besluit bezwaar aangetekend worden. Hier wordt door het bestuur van de Stichting Topvolleybal Groningen naar gekeken. (Foto: website Lycurgus)