Sport

Lycurgus met 'toetjes' begonnen aan het seizoen

Vorige week druppelden de spelers binnen en werden al een aantal trainingen afgewerkt. Dinsdagmiddag begon het seizoen met de zogeheten mediatraining officieel voor Samen Lycurgus. De selectie bestaat uit twaalf spelers en mogelijk komt er nog eentje bij.


Leestijd: 1 minuut

Zesde competitiezege op rij voor Lycurgus
Zesde competitiezege op rij voor Lycurgus

Een oude bekende stond in de zaal van het Alfa-college Sportcentrum. Steven Ottevanger blijft mogelijk nog een seizoen. De libero gaf te kennen om zich heen te willen kijken en een avontuur in het buitenland te ambiëren. Dit werd niet concreet waardoor Ottevanger zonder club zit. Daar komt bij dat met het aantrekken van Jeffrey Klok en het blijven van Jaron Spiegelaar de liberopositie al voorzien is. Daarom zal, mocht het concreet worden, Ottevanger als passer-loper aan de selectie toegevoegd worden. Dit hangt mede af van de financiële mogelijkheden.

Coach Arjan Taaij is aan zijn tiende seizoen begonnen. Geassisteerd door Gerard Smit en nieuwkomer Mohamed Romdhane. De buitenlandse nieuwelingen Jacob Kern, Ryan Coenen en Kyle Mc Cauley zijn gearriveerd en bezig hun plek in Groningen te vinden. Zo werd Noorderzon al bezocht. Coenen vliegt woensdag overigens weer terug naar Amerika, omdat hij 'best man' is bij het huwelijk van een goede vriend van hem. De aanvaller is normaal gesproken maandag weer in Groningen.

Verder is er ten opzichte van het eerder bekend gemaakte oefencampagne aangepast. De trip naar Lissabon om een aantal keren tegen Benfica te spelen is vervangen door wedstrijden in Duitsland tegen SVG Lüneburg. Iets nieuws is het 'toetje' aan het eind van de training. De spelers krijgen dan een fysieke oefening voorgeschoteld om de conditie nog beter op orde te krijgen. Bijvoorbeeld acht keer op rij de Kardingebult bedwingen of negentien sprintjes op rij trekken in de zaal.