Sport

Lycurgus moet cruciaal duel winnen

Voor de volleyballers van Amysoft Lycurgus is het zaterdag erop of eronder. In de kampioenspoule staat in het Alfa-college Sportcentrum de topper tegen koploper Active Living Orion uit Doetinchem op het programma. Lycurgus moet winnen om nog echt in de race te blijven voor een plek bij de eerste twee.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus werkt toe naar belangrijkste weekend van het seizoen
Lycurgus werkt toe naar belangrijkste weekend van het seizoen

De nummers één en twee van de kampioenspoule, waar de beste vier ploegen van de reguliere competitie aan mee doen, plaatsen zich na zes wedstrijden voor de finale om de landstitel. Lycurgus eindigde als derde en nam één bonuspunt mee. Afgelopen zaterdag opende de ploeg van coach Arjan Taaij met een 3-0 nederlaag bij nummer twee Draisma Dynamo. Door deze nederlaag in Apeldoorn bedraagt de achterstand al vier punten en Orion heeft vijf punten meer.

Een nieuwe nederlaag maakt de situatie richting de top twee zo goed als uitzichtloos. Ervan uitgaande dat Dynamo wint bij Sliedrecht Sport. Daarom moet gewonnen worden om de achterstand na twee speelrondes al niet bijna onoverbrugbaar te laten worden. Het punt is alleen dat Orion er dit seizoen met kop en schouders bovenuit steekt en nog ongeslagen is. De klus voor Lycurgus is daarom niet eenvoudig.

De drievoudig kampioen heeft dit seizoen gekozen voor een selectie met jonge talentvolle spelers en dat heeft niet goed uitgepakt. Op een aantal posities viel het tegen. Met name de diagonaal positie is kwetsbaar gebleken en op de spelverdeling was het niet altijd even stabiel. Het kan allemaal nog goed komen, maar dat ligt gezien de resultaten tot nu toe niet in de lijn der verwachting.

Het cruciale duel begint zaterdagavond om 20.00 uur.