Sport

Lycurgus nadert koppositie na achtste zege op rij

De achtste competitiezege op rij voor Samen Lycurgus is dankzij een 3-0 zege op Sliedrecht Sport een feit. In het Alfa-college Sportcentrum waren de setstanden 38-36, 25-18 en 25-18. Samen Lycurgus staat nu tweede in de Eredivisie met 28 punten uit 12 wedstrijden. De koppositie komt steeds dichterbij. De achterstand op koploper Numidia VC Limax is nog maar één punt.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus nadert koppositie na achtste zege op rij
Lycurgus nadert koppositie na achtste zege op rij

Het meest opmerkelijke van de avond was het einde van de eerste set. De ploeg van coach Arjan Taaij had liefst veertien setpoints nodig om de gasten op de knieën te krijgen. Dankzij matig serveren duurde het eindeloos lang en vanwege prima side-out spel kreeg Sliedrecht Sport geen enkel setpunt. Het was uitblinker Ryan Coenen die het uiteindelijk wel lukte het beslissende punt te maken.

Het was op voorhand niet eenvoudig om twee dagen na het spektakel tegen SVG Lüneburg de draad weer op te pakken in de competitie. In een totaal andere ambiance. Van een kolkende massa op uitpuilende tribunes naar ongeveer honderd toeschouwers. De eerste set verliep eigenlijk crescendo. Samen Lycurgus begon vrij scherp en stond vrijwel steeds aan de goede kant van de score. Toen Coenen met een goed blok 20-16 aantekende leek de eerste set eenvoudig binnen te rollen.

Niets bleek minder waar. Sliedrecht weigerde te capituleren. Via De Vries werd met 22-20 en het was McCauley die op 24-23 het eerste setpoint noteerde. Daarna kwam er geen einde aan tot het al genoemde punt van Coenen. In de twee sets daarna speelde Samen Lycurgus een degelijke wedstrijd met een lage foutenlast waardoor set twee en drie eenvoudig over de streep getrokken konden worden.

Volgende week zondag vanaf 15.00 uur staat de uitwedstrijd tegen Active Living Orion op het programma. Deze topper zendt de NOS rechtstreeks uit.