Sport

Lycurgus neemt met spektakelstuk afscheid in stijl van thuishal

Voorlopig voor de laatste keer spelend in de thuishal van het Alfa-college Sportcentrum heeft Nova Tech Lycurgus het topduel tegen het nog ongeslagen Numidia VC Limax met 3-2 gewonnen. Via 22-25, 25-23, 23-25, 25-22 en 15-11 klimt Lycurgus naar de tweede plaats in de BetCity Eredivisie met 14 punten uit 6 duels. Twee minder dan koploper Active Living Orion.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus eerder dit seizoen in Apeldoorn
Lycurgus eerder dit seizoen in Apeldoorn

Goed was het zeker niet wat beide ploegen op de vloer legden, maar vermakelijk wel. Het was een vechtwedstrijd met pieken en dalen aan beide kanten. In de beslissende vijfde set had de thuisploeg de zaakjes net iets beter op orde en mocht op basis daarvan twee punten begroeten. Thomas Sleurink, Kyle McCauley, Cole Gillis, Niels de Vries, Robin Boekhoudt, Jeffrey Klok en Cole Bogner vormden de basis.

Cal Fisher bleek in de warming-up helaas niet fit genoeg om te spelen. Sleurink verving de Amerikaan met verve en groeide uit tot de Man van de Wedstrijd met zeventien punten. Het sterke van Lycurgus was onder meer om na een 2-1 achterstand de koppies niet te laten hangen, maar er vol voor te blijven gaan. Dat had in de vierde set resultaat. Het aanvalspercentage ging omhoog terwijl de gasten meer begonnen te knoeien en daardoor meer onder druk kwamen.

De start van de beslissende vijfde set was veelbelovend. Via onder meer een prachtig blok van Martinez Gion en eentje van Boekhoudt stond het snel 6-3. VC Limax kwam terug tot 10-9, maar verder kwam het niet. Een blok van Martinez betekende 13-9. Dezelfde Martinez tekende ook voor 14-11 en dankzij een snoeiharde serve van de passer-loper kon Bogner de teruggespeelde bal direct met veel overtuiging tegen de grond smashen; 15-11.

Komende zondag wacht de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Talentteam Papendal waarna de focus kan op de Europese confrontatie met SC Prometey Dnipro. De heenwedstrijd in de zestiende finale is op donderdag 23 november in het Roemeense Mioveni.