Sport

Lycurgus onderuit tijdens oefentrip in Italië

De volleyballers van Amysoft Lycurgus hebben donderdag de eerste wedstrijd tijdens een oefentrip in Italië met 3-1 (25-22, 25-23, 21-25, 25-23) verloren van Volley Tricolore Reggio Emilia. Lycurgus speelt vandaag opnieuw tegen Reggio Emilia en reist dan door naar Slovenië voor twee duels tegen Calcit Kamnik.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus onderuit tijdens oefentrip in Italië
Lycurgus onderuit tijdens oefentrip in Italië

Het zijn de laatste wedstrijden in voorbereiding op de strijd om de Supercup. De wedstrijd om de eerste prijs van het seizoen staat zondag 26 september in Apeldoorn op het programma. Bekerhouder Lycurgus treft dan landskampioen Draisma Dynamo. Libero Steven Ottevanger, die met het Nederlands team de kwartfinale haalde tijdens het EK en uitgeschakeld werd door Servië, was vanuit Polen naar Italië gevlogen en daar aangesloten bij de selectie.

Tegen het op het tweede Italiaanse niveau spelende Reggio Emilia kregen alle beschikbare spelers speeltijd. Het was een close wedstrijd waarin Lycurgus ook zomaar had kunnen winnen. De beslissende ballen vielen net de verkeerde kant op. In het sporthalletje van Scandiano was publiek niet welkom. Het is de bedoeling dat de laatste aanwinst Austin Matautia nog een deel van de trip meemaakt. Zijn werkvergunning is bijna rond.

De Amerikaan kan dan meedoen tijdens deel twee van de trip in Slovenië.