Sport

Lycurgus pakt met Supercup dertiende prijs in de historie

Samen Lycurgus heeft het volleybaljaar 2022 op fraaie wijze afgesloten door in Apeldoorn voor de zesde keer in de historie de Supercup te winnen. Draisma Dynamo werd in vijf sets 29-27, 21-25, 19-25, 25-18 en 10-15 verslagen. De dertiende prijs is de clubhistorie.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus pakt met Supercup dertiende prijs in de historie
Lycurgus pakt met Supercup dertiende prijs in de historie

Het was een hele spannende wedstrijd tussen landskampioen Dynamo en bekerwinnaar Samen Lycurgus. Normaal gesproken staat de Supercup aan het begin van het seizoen geprogrammeerd, maar vanwege het WK Volleybal voor vrouwen in Nederland is gezocht naar een andere datum. Voor zo'n vijfhonderd fans maakten beide ploegen er een waar spektakelstuk van, waarin Samen Lycurgus het eerder had af kunnen maken.

Bij voorbeeld in de eerste set al. Toen gaf de ploeg van coach Arjan Taaij een 24-21 voorsprong uit handen en wist zes setpoints niet af te maken. Na prima winst in de tweede en derde set leek de winst al bijna binnen, maar Dynamo richtte zich nog een keer op. Wissels speelden een goede rol en daar zette Samen Lycurgus te weinig tegenover, waardoor een beslissende vijfde set eraan te pas moest komen.

Tot 8-8 ging het over en weer gelijk op, waarna het Samen Lycurgus lukte om scherp te zijn op de beslissende momenten. Hofhuis blokkeerde een paar keer heel sterk en Kern liet zijn beste serves aan het eind zien. Dat resulteerde in zoveel druk dat Samen Lycurgus met 13-9 voor kwam. Daarna won, zoals zo vaak, Markus Held de strijd om een drukbal. Het matchpoint was daarmee een feit. Een machtig blok van Ryan Coenen en Luuk Hofhuis, na een sterke service van Kyle McCauley, bracht de beslissing en zorgde voor een zege in het hol van de leeuw.

De zesde Supercup in zeven finales kon mee naar Groningen. Een prachtige manier om het volleybaljaar 2022 af te sluiten.