Lycurgus plaatst zich voor halve bekerfinale

In Nijmegen heeft Nova Tech Lycurgus zich geplaatst voor de halve finale van de beker dankzij een 3-1 zege op VoCASA. De setstanden waren 19-25, 25-19, 25-20 en 25-20. Zo houdt Lycurgus de kans om voor het vijfde jaar op rij te beker te winnen. In de halve finale is Active Living Orion in een dubbele ontmoeting op zaterdag 10 en zondag 11 februari de tegenstander.

Lycurgus eerder dit seizoen in een vol Martiniplaza

De start van de wedstrijd was allerminst goed te noemen. Bij VoCASA lukte alles en bij Lycurgus ging het scorend erg moeizaam. Coach Arjan Taaij hierover. ‘Onze eerste set was vrij slecht. Bij hun lukte alles en wij scoorden niet. Dan weet je dat de kans dat ze dat niveau volhouden niet zo groot is en dat bleek ook. Wij kwamen terug en speelden zeker de laatste twee sets overtuigend en clean. We wilden gewoon de halve finale halen. Dat is gelukt en daar zijn we blij mee.’

Het beeld kantelde vanaf de tweede set. De ploeg van coach Taaij kwam steeds beter in de wedstrijd onder leiding van een uitblinkende Robin Boekhoudt, goed voor acht killblocks. Pas bij 10-9 in de tweede set kwam de eerste voorsprong voor de Groningers op het scorebord, waarna de wedstijd in de VoCASA-hal vanuit het oogpunt van Lycurgus in steeds rustiger vaarwater kwam.

De Groningers konden elkaar beter vinden en er was meer afstemming tussen spelverdeler Cole Bogner en zijn aanvallers. Cole Gillis maakte het met een ferme klap op het eerste de beste matchpoint in de vierde set direct af. Komend weekend wacht Lycurgus in de BetCity Eredivisie een dubbele ontmoeting. Zaterdagavond is Prima Donna Kaas Huizen vanaf 19.30 uur te gast in Martiniplaza. Een dag later is het Talentteam om 15.30 uur de tegenstander in sporthal Olympus in Assen.