Sport

Lycurgus redt het Europees net niet na 3-2 verlies in Moskou

Het scheelde niet veel, maar het is Amysoft Lycurgus woensdagmiddag in Moskou net niet gelukt om een historische Europese zege te boeken. Na een 2-0 achterstand verloor Amysoft Lycurgus na ruim twee uur in een meeslepend gevecht met 3-2 in de achtste finale van de CEV-Cup van het Roemeense C.S.M. Arcada Galati.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus onderuit tijdens oefentrip in Italië
Lycurgus onderuit tijdens oefentrip in Italië

Winst zou de kwartfinale betekend hebben en dat is in de geschiedenis van de club nog nooit gelukt. De setstanden waren 19-25, 24-26, 25-20, 25-21 en 10-15. Bijna zeventig dagen na de laatste wedstrijd en vervolgens zeer aangepast moeten trainen was het lastig om op gang te komen in de Dynamo Moskou Volleybal Arena. Zeker in de eerste set liep het nog niet naar behoren, maar in de tweede set ging het niveau zienderogen omhoog.

Aanvallend ging het beter. Bennie Tuinstra en Jerome Cross kregen het op hun heupen. Cross zou uitgroeien tot de man van de wedstrijd met 31 aanvallende punten. In set drie en vier was Lycurgus de baas en dat deed de hoop toenemen om misschien wel te winnen van de Roemenen die sinds begin november gewoon weer spelen.

Het ging uiteindelijk mis aan het begin van de vijfde set. Drie aanvallen werden geblokt en er ging nog een aanval via het blok uit leverde een 6-1 achterstand op. Vervolgens werd nog een keer het gaspedaal gevonden naar 7-7, maar toen was de tank leeg. Via 8-11 konden de Roemenen, mede dankzij de foutenlast van Lycurgus, de wedstrijd naar huis slaan. De Groningers gaan zich nu richten op de competitie. De herstart is naar verwachting begin januari.