Sport

Lycurgus start volleybalscholen voor jongens

Om jongens extra te kunnen laten trainen start Samen Lycurgus twee volleybalscholen. De volleybalscholen passen goed in het maatschappelijke programma Samen in de Maatschappij van Samen Lycurgus om bewegingsarmoede te verminderen.


Leestijd: 1 minuut

Binnen de volleybalsport is jongensvolleybal één van de aandachtspunten, omdat het aantal jongens dat volleybalt onder druk staat. Samen Lycurgus wil graag dat er meer jongens gaan volleyballen en blijven volleyballen. De volleybalscholen geven jongens tussen de 12 en 18 jaar de mogelijkheid om naast de trainingen bij de club lekker fanatiek te trainen onder leiding van deskundige jeugdtrainers. Om lid te worden van onze volleybalscholen is geen selectie nodig.

De trainingen van de volleybalscholen vinden plaats in Emmen en Hoogeveen. Clubicoon en oud-international Wytze Kooistra verzorgt mede de trainingen. In Groningen is een nauwe samenwerking met de Volleybal Academie Noord van Eline Draaisma en Mohamed Romdhane gestart zodat ook daar een trainingsaanbod is.

De jongens die de ambitie en aanleg hebben om tot de top van Nederland te gaan behoren kunnen geselecteerd worden voor de talentengroep. In samenwerking met de Nederlandse Volleybalbond Nevobo verzorgen Jurjen Veerman en Erik Noordijk voor deze groep een intensief trainingsprogramma in Groningen.  De talentengroep vormt samen met de volleybalscholen de Samen Lycurgus Volleybal Academy. Een nieuw initiatief dat bijdraagt aan de volleybalontwikkeling in Noord Nederland.

Om kennis te maken met de volleybalschool wordt een  open training georganiseerd  op zondag 4 juni van 11.00 tot 13.30 uur in de Esdalhal in Emmen. De aanmelding hiervoor start zeer binnenkort.