Sport

Lycurgus verliest strijd om de Supercup na sterke comeback

In Apeldoorn heeft Samen Lycurgus de strijd om de Supercup tegen Draisma Dynamo met 3-2 verloren. Na een 2-0 achterstand in sets kwam Samen Lycugus sterk terug, maar kon in de vijfde set net niet doordrukken. De setstanden in Omnisport waren 25-20, 25-23, 21-25, 24-26 en 15-9.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus eerder dit seizoen na het verlies in de Supercup
Lycurgus eerder dit seizoen na het verlies in de Supercup

In de wetenschap dat Cal Fisher een terugval heeft in zijn herstel en Ramon Martinez Gion en Cole Gillis in hun herstel verminderd inzetbaar zijn begonnen Thomas Sleurink, Kyle McCauley, Maarten Bartels, Niels de Vries, Robin Boekhoudt, Jeffrey Klok en Cole Bogner aan het avontuur om de Supercup te prolongeren. Het was voor Boekhoudt de eerste keer tegen zijn oude club. Later kwam Ramon Martinez Dion ook tegen zijn oude club binnen de lijnen.

Over de hele wedstrijd gezien was het spel te wisselvallig. Coach Arjan Taaij sprak na afloop ook over teveel instabiliteit. Gezien de lastige voorbereiding, met afwezige en geblesseerde spelers was het niet zo gek dat het gewenste spelniveau nog onvoldoende uit de verf kwam. Zeker de eerste twee sets was het serverend ook te mager. Mede daardoor lukte het niet om de regie in de wedstrijd te krijgen.

Dynamo kende ook pieken en dalen, maar kon in de eerste twee sets de overhand houden. Vanaf set drie ging Lycurgus beter spelen met Cole Gillis als diagonaal en Martinez kwam er vanaf set vier bij. Mede daardoor liep het beter en was sprake van een prachtige comeback in de wedstrijd met een beslissende vijfde set als beloning. Daarin lukte het niet om het af te maken.

Er was snel sprake van een aantal punten achterstand en dat bleek beslissend. Lycurgus maakte teveel eigen fouten en toonde zich daardoor weer wisselvalliger. Het werd nooit spannend en bij een 11-6 achterstand was duidelijk dat Lycurgus de vorig seizoen veroverde Supercup in Apeldoorn achter moest laten. Volgende week zondag treffen beide ploegen elkaar weer in Apeldoorn tijdens het openingsweekend van de competitie. (Foto: Samen Lycurgus)