Sport

Lycurgus verslaat rivaal Dynamo in oefencampagne

In een oefenduel waarin het spel op en neer golfde trok Nova Tech Lycurgus in het Alfa-college woensdag met 3-2 aan het langste eind tegen aartsrivaal Draisma Dynamo. De setstanden waren 23-25, 25-14, 23-25, 25-17 en 15-11. Komende vrijdagavond is de Duitse topclub SVG Lüneburg vanaf 19.00 uur de tegenstander in de Sorghvliethal in Veendam.


Leestijd: 1 minuut

Coach Mark Lebedew gaf zoals in de voorgaande drie oefenduels spelers zoveel mogelijk speeltijd. Om iedereen ritme op te laten doen, maar ook om spelcombinaties in verschillende opstellingen te testen. Stijn van Schie, Auke van de Kamp, Nuno Marques, Alexej Zhbankov, Niels de Vries, Niels Kuijpens en Uros Planinsic speelden de eerste twee sets.

Vervolgens kwamen Marijn Brilhuis, Vicente Parraguirre, Robin Boekhoudt, Jeffrey Klok en Gijs van Solkema voor de rest van de wedstrijd binnen de lijnen. De sterk spelende Van de Kamp, topscorer met 17 punten, bleef tot het einde van de derde set staan, waarna Marques de passer-loper voor het laatste deel afloste. Na een stroeve start waren de tweede en vierde set van goed niveau met royale winst als resultaat.

In de beslissende vijfde set nam Dynamo, zonder de zieke coach Redbad Strikwerda, een 8-5 voorsprong. Lycurgus gaf nog één keer gas en dat bleek voldoende. Het leidde tot een 10-3 sprint, mede dankzij goede punten van Parraguirre, een ace van Brilhuis en een sterk blok van Van Solkema, en 15-11 setwinst. Alweer de derde oefenzege op rij voor de Groningers, die gezien worden als één van de favorieten voor het kampioenschap.