Sport

Lycurgus vervolgt oefencampagne in het buitenland

De volleyballers van Samen Lycurgus zitten midden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In aanloop naar de officiële start op zondag 15 oktober, de strijd om de Supercup tegen Draisma Dynamo. De komende dagen oefent Lycurgus in Duitsland en Tsjechië


Leestijd: 1 minuut

Samen Lycurgus won tijdens de voorbereiding slechts één keer
Samen Lycurgus won tijdens de voorbereiding slechts één keer

De voorbereiding verloopt verre van ideaal voor de formatie van coach Arjan Taaij, die aan zijn elfde seizoen begonnen is. Blessures en afwezige spelers bepalen het beeld. Twee nieuwe Amerikanen kunnen nog niet of amper spelen. Cal Fisher onderging in de zomer een meniscusoperatie aan zijn knie en is herstellende. Cole Gillis heeft knieproblemen, die pas aan het licht kwamen na zijn komst in Groningen.

Kyle McCauley, die zijn contract verlengde, arriveerde pas dinsdag in Groningen en is nog niet speelgerechtigd. De Amerikaanse passer-loper wacht op zijn hernieuwde werkvergunning. En tenslotte is libero Jeffrey Klok pas rond 10 oktober terug in Groningen. Klok maakt deel uit van het Nederlands team en is in China waar komend weekend het Olympisch kwalificatietoernooi begint.

Afgelopen weekend boekte Lycurgus wel de eerste oefenzege. In het eigen Alfa-college Sportcentrum werd het Belgische Lindemans Aalst met 3-1 verslagen. De komende week oefent Lycurgus in Duitsland en Tsjechië. Via Lüneburg reist de selectie door naar Tsjechië om mee te doen aan een toernooi in Karlovasko. Daar staan meerdere wedstrijden op het programma.

Zo hoopt Taaij zijn ploeg zo goed en zo kwaad als het gaat klaar te stomen voor de strijd om de eerste prijs over ruim twee weken. Gezien de personele omissies lijkt dat op voorhand een lastig verhaal en zullen de fans geduld moeten hebben om een Lycurgus aan het werk te zien dat op de toppen van zijn kunnen speelt.