Sport

Lycurgus werkt toe naar belangrijkste weekend van het seizoen

Het leek lange tijd een teleurstellend seizoen te worden voor de volleyballers van Amysoft Lycurgus. Het hele seizoen stond de drievoudig landskampioen derde in de competitie op afstand van de top twee. Maar de afgelopen weken heeft Lycurgus zich opgericht. Zaterdag kan de finale om de landstitel bereikt worden en tweede paasdag staat in Ede de bekerfinale op het programma.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus werkt toe naar belangrijkste weekend van het seizoen
Lycurgus werkt toe naar belangrijkste weekend van het seizoen

In de laatste speelronde van de kampioenspoule heeft de ploeg van coach Arjan Taaij aan een 3-2 zege in de uitwedstrijd tegen Sliedrecht Sport voldoende om voor de zevende keer op rij te beginnen aan het toetje om het kampioenschap. Sliedrecht is al uitgeschakeld en heeft sportief geen enkel belang meer. Lycurgus heeft het in eigen hand. Dat ze in deze situatie beland zijn heeft grotendeels te maken met door zelf beter te spelen, maar ook door de terugval van concurrent Draisma Dynamo.

De regerend landskampioen uit Apeldoorn verloor drie keer op rij, waaronder met 3-0 in Groningen. Dat komt ze duur te staan. Lycurgus won in die fase twee keer met 3-0 en maakte het de ongeslagen koploper Active Living Orion met twee keer een 3-2 nederlaag lastig. Zo pakte Lycurgus voldoende punten om de kansloos ogende derde positie om te zetten in de begeerde tweede plek.

En dan wacht maandag ook nog de bekerfinale. Daarin is wederom Orion de opponent. Vier ontmoetingen tegen de formatie uit Doetinchem leverden vier nederlagen op. Lycurgus start als underdog, maar heeft de afgelopen weken laten zien dat dit een rol is die de ploeg prima past. Lycurgus is regerend bekerhouder en staat voor de vijfde keer op rij in de finale.

In het belangrijkste weekend van het jaar tot nu toe hebben de spelers van Lycurgus dus weinig tijd voor paasontbijten en het eten van eitjes. De ballen tegen de grond slaan is het credo.