Sport

Lycurgus wint de beker na bloedstollend spannende strijd

Het is SAMEN. Lycurgus zondag gelukt om voor de tweede keer in de historie de volleybalbeker te winnen. In de Maaspoort in Den Bosch werd concurrent en favoriet Draisma Dynamo met 3-1 verslagen. Mitch Perinar benutte in de vierde set het vijfde matchpoint. De setstanden waren 22-25, 25-18, 28-26 en 30-28.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus haalt bekerfinale, maar die gaat vanwege corona niet door
Lycurgus haalt bekerfinale, maar die gaat vanwege corona niet door

Lycurgus begon sterk aan de wedstrijd en had direct focus. Net als afgelopen woensdag in de Europese confrontatie tegen Montpellier werd met lef en overtuiging gespeeld. De eerste twee scores waren direct met scherpte. In de wedstrijd zou blijken dat het niet gek was dat Hossein Ghanbari scoorde. De middenman zou zonder de rest te kort te doen uitgroeien tot man van de wedstrijd met 18 scores uit 21 ballen. De eerste set ging wel verloren.

Vanaf  de tweede set hield Lycurgus de druk er vol op. De energie en focus bleef. Dat bracht snel een prettig voordeel in de set. Mitch Perinar drukte zijn stempel op de set met enkele fraaie scores. Waaronder de 15-10 met een draaibal precies in de hoek. Deze marge bleek voldoende om de set over de streep te trekken. In deze fase was Lycurgus volstrekt de baas in de Maaspoort. Een blok van Ghanbari bracht de set binnen.

In de twee sets daarna kwam de meeslepende wedstrijd tot een kookpunt. Met strijd, inzet, emotie, soms goed volleybal en een wisselend scoreverloop. in beide eindfases moet Lycurgus setpoints tegen wegwerken. De ploeg van coach Arjan Taaij bleef in iedere situatie rustig en dat betaalde zich uit. Het duurde tot het vijfde matchpoint voordat de beker definitief binnen was. Perinar joeg de bal tussen het blok door, waarna het feest losbarstte. 

Vanaf aanstaande zaterdag begint Lycurgus aan de kampioenspoule in de competitie. De beste twee plaatsen zich na tien wedstrijden voor de finale om het landskampioenschap.