Sport

Lycurgus wint voor de derde keer de beker

Amysoft Lycurgus heeft zondagmiddag de beker gewonnen. In het Alfa-college Sportcentrum werd Draisma Dynamo met 3-1 verslagen via de setstanden 25-16, 20-25, 27-25 en 25-21. Hossein Ghanbari sloeg het laatste punt in de vierde set binnen. Het is de derde keer in de historie dat Lycurgus de beker wint. Het is de elfde prijs in totaal.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus moet op zoek naar nieuwe naamsponsor
Lycurgus moet op zoek naar nieuwe naamsponsor

Lycurgus zette de toon in de eerste set. Superscherp en met wervelend spel liet de thuisploeg zien dat ze maar één ding wilden. Het prolongeren van bekerwinst. De ploeg van coach Arjan Taaij maakte weinig fouten en snelde naar een eenvoudige zege in de eerste set; 25-16. Daar stond een matig begin van set twee tegenover. Lycurgus kwam goed terug van een 9-2 achterstand, maar moest de set toch aan Dynamo laten.

Cruciaal was het slot van set drie. Lycurgus stond met 23-20 voor, maar zag de gasten vier punten op rij maken. Het setpoint werd door uitblinker Jerome Cross weggewerkt en uiteindelijk rolde de set met 27-25 naar de Groningers. In de beslissende set was Lycurgus steeds de bovenliggende partij en kwam niet in de problemen. Het was Hossein Ghanbari gegeven om het beslissende punt te maken.

Een maand geleden gaf niemand nog een cent voor de kansen van de drievoudig landskampioen, maar de kansen zijn volledig gekeerd. Met hulp van Sliedrecht Sport werd de finale om de landstitel gehaald en nu het winnen van de beker geeft een enorme boost richting de finale om het landskampioenschap. De best-of-three serie tegen Dynamo begint aanstaande woensdag. Er werd na afloop dan ook bescheiden feest gevierd om de focus niet te verliezen.