Sport

Määttä kreeg tweede gele kaart voor onsportief gedrag

Er was het hele weekend veel discussie over de tweede gele kaart die FC Groningen speler Isak Määttä kreeg in de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Aan het begin van de tweede helft raakte Määttä bij de zijlijn verwikkelt in een duel met de op de grond liggende Alireza Jahanbakhsh. De Noor schoot de bal van dichbij vol op het lichaam van de aanvaller. De KNVB reageerde maandag.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen definitief zonder Määttä naar AZ
FC Groningen definitief zonder Määttä naar AZ

Scheidsrechter Joey Kooij legde het spel stil, terwijl de bal nog niet over de zijlijn was, om Määttä zijn tweede gele kaart te geven. Tegenover het Algemeen Dagblad heeft de KNVB laten weten dat in de ogen van de arbiter sprake was van onsportief gedrag. Met name het feit dat Kooij de beslissing nam terwijl het spel niet stil lag zette kwaad bloed. In combinatie met de eerste gele kaart wegens vermeend tijdrekken zorgde de beslissing voor emotionele reacties.

Gezien het feit dat Määttä via twee keer een rode kaart kreeg is geen beroep mogelijk. Dat betekent dat trainer Dennis van der Ree zaterdag geen beroep kan doen op de linkervleugelspeler in de uitwedstrijd tegen AZ. Määttä lijkt met nieuweling Jetro Willems een goed koppel te vormen aan de linkerkant. Het is aan Van der Ree om een andere oplossing uit de hoge hoed te toveren. Het duel in Alkmaar begint zaterdagavond om 20.00 uur.