Sport

Magere 1-0 zege laat FC Groningen wel verder omhoog kijken

Een treffer van Ahmed El Messaoudi na ruim een uur spelen bracht FC Groningen een 1-0 thuiszege tegen Willem II. Het was een magere afspiegeling van de verhoudingen. De FC was negentig minuten lang de bovenliggende partij en kan door de vijfde zege van het seizoen verder naar boven kijken.


Leestijd: 1 minuut

Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma
Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma

De formatie van Danny Buijs staat achtste in de Eredivisie met 17 punten uit 10 duels. Het verschil met plek tien bedraagt al acht punten in het voordeel van FC Groningen. Daarom kan het vizier naar boven gericht worden. Het verschil met nummer vijf FC Twente en het op plek zes staande sc Heerenveen is maar één punt. AZ heeft net zoveel punten als Groningen, maar een wedstrijd minder gespeeld.

Het doelsaldo 11-11 is alleszeggend. FC Groningen heeft één van de minst gepasseerde verdedigingen, maar scoort te weinig. Dat bleek tegen Willem II ook weer. Ondanks het overwicht kostte het veel moeite om een bal tussen de palen te krijgen. Het duurde tot de 63e minuut. Invaller Thomas Suslov kwam goed door aan de rechterkant en behield het overzicht.

De Slowaak trok de bal terug op El Messaoudi en hij prikte de bal perfect in de verre linkerhoek. Omdat de Trots van het Noorden zuinig speelt en verdedigend de zaakjes prima op orde heeft was het niet ingewikkeld om de minimale voorsprong over de streep te trekken. Komende zondag staat een belangrijke wedstrijd op de rol. In Alkmaar wacht het nog ongeslagen AZ als tegenstander.

Wederom een interessante testcase. Het voetballend vaak prima acterende AZ tegen het goed georganiseerd spelende FC Groningen. Een affiche om naar uit te kijken.