Sport

Marten Luiten bewijst dressuurtalent nog maar weer eens

Dressuurruiter Marten Luiten uit Winschoten is met zijn paard Fynona afgelopen weekend Nederlands kampioen bij de Youngriders geworden. Met een voorsprong van bijna tien procent op nummer twee onderstreepte het grote dressuurtalent zijn potentie nog maar eens.


Leestijd: 1 minuut

Marten Luiten bewijst dressuurtalent nog maar weer eens
Marten Luiten bewijst dressuurtalent nog maar weer eens

Zowel in de verplichte proef als de kür op muziek liet Luiten zich meer dan zien met volgens de kenners bizarre scores. Na beide onderdelen prijkte een score van meer dan tachtig procent op het bord. De 19-jarige Luiten, die vorig jaar het zilver won, kan met het binnenhalen van deze titel vol vertrouwen toewerken naar het Europees kampioenschap in juli. Het EK wordt in Spanje verreden.

Luiten liet na afloop weten dat alles klopte en de scores bizar goed waren. De Winschoter is al jaren een groot talent en zijn kwaliteit is om het ook steeds te laten zien op het moment dat het moet. Zo haalde hij vorig jaar tijdens het EK voor Young Riders goud op de individuele proef en met het team. Luiten maakt deel uit van het Talententeam van de hippische bond KNHS.

Het door Luiten behaalde titels is inmiddels ontelbaar. In de jeugd stond hij in Groningen op eenzame hoogte en de overgang van pony naar paard is meer dan goed verlopen. Dat bleek afgelopen weekend maar weer. (Foto: Een nog jongere Marten Luiten in 2016)