Sport

Medailles te laat in Groningen voor 4 Mijl

Duizenden hardlopers gaan zondag weer op pad. Van de Kerklaan in Haren naar de Vismarkt in Groningen Voor de 34e keer 6.437 meter onder de voeten door laten gaan tijdens de 4 Mijl. Na zwoegen en zweten mag je vervolgens een energiedrankje in ontvangst nemen en je medaille omgehangen krijgen, maar dit jaar niet. De duizenden kleinoden bevinden zich ergens op zee in een container.


Leestijd: 1 minuut

Parcoursrecords blijven in de boeken tijdens 4 Mijl
Parcoursrecords blijven in de boeken tijdens 4 Mijl

Een schip is onderweg met bestemming Rotterdam. Mondiaal zijn veel problemen met het tijdig leveren van onderdelen. Daar vallen medailles ook onder. De organisatie liet bij monde van Johan Meijer bij RTV Noord weten dat nog gekeken is naar een alternatief, maar dat bleek financieel niet haalbaar. De deelnemers krijgen nu de medaille later per post toegestuurd.

Het is onduidelijk hoeveel medailles besteld zijn, want het aantal deelnemers in de 34e editie ligt fors lager dan in het recente verleden. Zoals het nu lijkt gaan zo'n 14.000 recreanten van start. Dat zijn duizenden minder dan een paar jaar geleden. De 4 Mijl kon vanwege corona vorig jaar geen doorgang vinden. De wedstrijdatleten worden om 13.00 uur weggeschoten. De laatste deelnemer wandelt naar verwachting rond 15.45 uur over de streep.