Sport

Met Donar is laatste Groningse topsportclub uitgeschakeld

Kijkend naar de topsportclubs in Groningen was op Donar de laatste hoop gevestigd om nog een beker in de prijzenkast te zetten, maar die kans is na dit weekend vervlogen. Donar won de return in de kwartfinale van de play-offs in de BNXT-League wel met 97-88. De winst was onvoldoende groot om de nederlaag van twintig punten in de heenwedstrijd weg te poetsen tegen Limburg United.


Leestijd: 1 minuut

Martiniplaza zit ongetwijfeld vol tegen Den Bosch
Martiniplaza zit ongetwijfeld vol tegen Den Bosch

Na een dramatische start van het seizoen met veel nederlagen kwam Donar er nog heel dichtbij. Slechts twee punten waren de Groningers een week geleden verwijderd van de landstitel. Dat had lange tijd niemand voor mogelijk gehouden. Goeie ingrepen in de selectie brachten de boel sportief aan het draaien. Met een superspannende finale om het kampioenschap over vijf wedstrijden.

Dat het vervolgens in de kwartfinale tegen de Belgen niet lukt is niet zo gek. Mentaal was het uit handen laten glippen van de titel het een enorme mokerslag en lukte het om zaterdag toch nog dichtbij te komen. In het laatste kwart liep de voorsprong op naar vijftien punten, maar de beslissende tik uitdelen zat er niet meer in. Na het vroege ontslag van coach Matthew Otten slaagde assistent Andrej Stimac erin om er een geheel van te smeden. Helaas zonder de gewenste beloning in de vorm van een prijs.

De laatste landstitel dateert alweer van vijf jaar geleden. Met de uitschakeling van Donar zijn alle clubs in Groningen uitgespeeld. Samen Lycurgus won de Supercup en prolongeerde de beker, maar het kampioenschap zat er niet in. De concurrentie was in de laatste twee speelrondes van de kampioenspoule te sterk.

En ook de ijshockeyers van Hepro GIJS Groningen lukte het een paar maanden geleden net niet om voor de titel te gaan. Ondanks twintig zeges op rij versperden de Tilburg Trappers de route naar de finale. Tot slot is het verhaal over FC Groningen genoegzaam bekend. De club degradeert voor de derde keer in historie naar de Eerste Divisie. Kortom er is werk aan de winkel. Het is hoog tijd om weer eens een kampioen op de vernieuwde Grote Markt te zien staan.