Sport

Met Marcel Groninger komt Gronings DNA terug bij de FC

Het hing al een tijdje in de lucht en is nu definitief. Trainer Marcel Groninger keert terug bij FC Groningen. De geboren en getogen Stadjer is de komende twee seizoenen assistent van de nieuwe hoofdtrainer Dick Lukkien


Leestijd: 2 minuten

Marcel Groninger keert terug bij FC Groningen
Marcel Groninger keert terug bij FC Groningen

De 52-jarige Groninger was van 2013 tot medio 2018 ook assistent-trainer in de Euroborg. Onder leiding van Erwin van de Looi werd in 2015 de KNVB-beker gewonnen. Na het vertrek van Van de Looi ging Groninger verder als eerste assistent van trainer Ernest Faber. In de zomer van 2018 vertrok Groninger om met Van de Looi als assistent-bondscoach aan de slag te gaan met Jong Oranje bij de KNVB.

Voordat Groninger het betaald voetbal inrolde, was hij succesvol trainer in de top van het amateurvoetbal bij Be Quick 1887 en HHC Hardenberg en was als voetballer actief bij diverse clubs in het Noorden. Groninger heeft er nooit een geheim van gemaakt ooit graag te willen terugkeren bij FC Groningen.

‘In mijn eerste periode heb ik al een hele mooie en succesvolle tijd gehad bij de club. Het winnen van de play-offs om Europees voetbal in 2014 en natuurlijk de bekerwinst in 2015 zijn momenten waarop ik met heel veel plezier terugkijk. Het is heel mooi dat ik gevraagd ben om te helpen te bouwen aan een FC Groningen, zoals FC Groningen hoort te zijn: een goede Eredivisieclub.

Feit is dat met de terugkeer van Groninger het broodnodige Groningse DNA terugkeert. Mensen uit de regio die binding hebben met de club zijn de afgelopen tijd nadrukkelijk verdwenen bij de FC. Een vaak genoemd verwijd in diverse kringen rondom de club. Zijn terugkeer kan zorgen voor hernieuwde binding en herkenning bij supporters, sponsoren en andere betrokkenen bij Groningen. Helemaal in combinatie met Lukkien.

Voordat Groninger bij FC Groningen begint, heeft hij eerst nog van 9 juni tot en met 2 juli 2023 met Jong Oranje de eindronde van het Europees kampioenschap onder-21 in Roemenië en Georgië. ‘Ik wil dat heel graag goed afsluiten, want de afgelopen jaren heb ik op een heel prettige wijze samengewerkt met Erwin, in mijn ogen een absolute vakman. Daarnaast wil ik de KNVB bedanken voor de jaren dat ik in Zeist heb mogen werken.’