Sport

Moeizaam avondje voor Lycurgus

In een leeg Alfa-college Sportcentrum beleefde Amysoft Lycurgus een moeizame avond. Er werd weliswaar met 3-1 gewonnen van VoCASA, maar de setstanden 26-24, 23-25, 26-24 en 25-19 waren veelzeggend. Lycurgus blijft derde in de Eredivisie met 18 punten uit 8 duels.


Leestijd: 1 minuut

Oefencampagne Lycurgus via Portugal en Frankrijk
Oefencampagne Lycurgus via Portugal en Frankrijk

Het lukte niet om de gasten uit Nijmegen de wil op te leggen. Dat gebeurde zonder hoofdcoach Arjan Taaij. Taaij zit sinds woensdagochtend in quarantaine vanwege een coronabesmetting in het gezin. Het was de eerste keer in negen jaar coaching dat Taaij een wedstrijd miste. Erik Noordijk nam samen met Gerard Smit de honneurs waar.

De statistieken waren helemaal niet zo slecht, maar de tegenstander kapot spelen was niet aan de orde. VoCASA had te maken gehad met coronabesmettingen in de ploeg en kon daardoor de afgelopen twee wedstrijden niet in actie komen, maar daar was op de vloer niets van te zien. Frank en vrij gingen de gasten de strijd aan en dat zorgde voor heftige tegenstand.

De slotfase van de derde set was cruciaal. Lycurgus stond met 24-21 achter, maar wist het met vijf punten op rij om te buigen naar 26-24 setwinst. Dat bleek de mentale nekslag voor de gasten, want in de beslissende vierde set was Lycurgus duidelijk de bovenliggende partij. Komende zaterdagavond is nummer vijf Taurus de volgende tegenstander.