Sport

Mollema tevreden over eerste koersdagen

Bauke Mollema zag maandag eerst Ireen Wüst goud winnen in zijn huis in Monaco om daarna ruim zes uur te gaan trainen. Een dag nadat Mollema vierde werd in de afsluitende tijdrit van de voorbereidingskoers Ster van Bessèges. De eerste keer sinds de Ronde van Italië dat hij in een rit tegen de klok bij de eerste tien reed.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema via Baskenland naar Waalse klassiekers
Bauke Mollema via Baskenland naar Waalse klassiekers

In de zaterdagetappe met finish bergop drukte de Groninger ook al zijn neus aan het venster, maar moest toen genoegen nemen met plek zeven in de daguitslag. Mollema liet weten zich de laatste twee kilometer heel goed te hebben gevoeld na een matig begin van de slotklim.

Waardoor hij van te ver moest komen om een gooi te doen naar de dagzege. De tijdrit over elf kilometer de dag erna was een bevestiging dat de vorm groeiende is. 'De vorm gaat de goede kant op.'

Mollema trapte maandag een kleine 4000 hoogtemeters weg en verkende twee etappes van zijn volgende koers de Tour des Alpes Maritimes et du Var en etappe acht van Parijs-Nice. In de Tour des Alpes Maritimes et du Var won Mollema vorig jaar een etappe. Deze koers staat van 18 tot en met 20 februari op het programma. Parijs-Nice begint 6 maart.

Positieve geluiden derhalve uit Zuid-Frankrijk waar Mollema tevreden terugkijkt op zijn eerste koersdagen en vol goede moed begonnen is aan zijn zestiende jaar als profwielrenner.