MPC/Donar op de weg terug

De basketballers van MPC/Donar wonnen zondagavond in Martiniplaza met 102-81 van Weert. De Groningers klimmen langzaam op de ranglijst.

In het eerste kwart gingen beide ploegen nog gelijkop tot 24-24. Daarna liep Donar langzaam weg bij de verliezend bekerfinalist uit Weert. Bij rust was de stand 48-38.
In het derde kwart maakte Donar geheel tegen de gebruiken het verschil. Het verschil werd in de derde tien minuten zuivere speeltijd verdubbeld tot twintig (78-58).

In het laatste druppelden aan Donar-kant de bankspelers op het veld. Zij hadden geen moeite om met de vermoeide Weert-spelers ‘mee te ballen’. De honderpuntengrens werd met nog vijf seconden op de klok doorbroken door Niels Vorenhout. Aan de andere kant plofte Sneed nog een driepunter binnen om de eindstand te bepalen op 102-81.

De gehele starting-five van Donar haalde de ‘dubbele’ punten: Randolph (21), Gulin (21), Watkins (19), Kalpic (14) en Waterman (10). Randolph (13) en Watkins (10) pakten samen de helft van de 46 rebounds. Gulin (5), Kalpic (5) en Waterman (5) gaven de meeste assists.

Aanstaande zaterdag speelt nummer 3 van de ranglijst Donar de 28e competitiewedstrijd in Rotterdam tegen de nummer 5 van poule 2, Gunco.