Sport

Na meetrainen krijgt Stijn Hintzbergen contract bij Donar

De selectie van Donar voor het nieuwe seizoen krijgt langzaam vorm. Met voorlopig de focus op het vastleggen van een Nederlandse kern. In dat kader is Stijn Hintzbergen voor een jaar vastgelegd.


Leestijd: 1 minuut

De 2.11 meter lange speler komt over van BAL Weert in Limburg. De 23-jarige Hintzbergen startte zijn carrière als basketballer in Twente, waar hij werd gescout door de Weertse ploeg. Hij begon in de U18 in Weert en maakte via de U20 drie seizoenen geleden de overstap naar het eerste team van BAL. Afgelopen januari echter leverde hij zijn contract bij BAL in omdat hij het plezier en het perspectief in zijn basketbalcarrière was kwijtgeraakt.

Het basketbalvirus stak na een aantal maanden toch de kop weer op en hij kon afgelopen voorjaar meetrainen met Donar, dat verlegen zat om een speler die het de lange mannen van Donar op de trainingen lastig kon maken.

Dat bleek van beide kanten goed te bevallen en daardoor tekent Hintzbergen nu een contract voor het komende seizoen bij Donar. ‘Dankzij Donar heb ik weer een vlam in mijzelf gevonden en de passie voor het spel helemaal terug. Ik wil dit ook in alle opzichten laten zien en mijzelf volledig inzetten op en naast het veld. Hier wil ik mijn lengte en atletisch vermogen voor gebruiken zodat ik een goede dynamiek in het team toe kan voegen.’

Coach Andrej Stimac over zijn aanwinst. ‘Stijn is een harde werker en dat is het belangrijkste. Ik zie hem als bescheiden en gretig om te slagen. Dat past bij het Donar DNA.’ Met de aanvulling van Hintzbergen heeft Donar voor het seizoen 2024-25 nu zes spelers onder contract: Kjeld Zuidema, Sam van Oostrum, David Gabrovsek, Délé Adetunji, Tim Hoeve en Stijn Hintzbergen.