Sport

Nederlandse damtitel voor Wouter Sipma uit beeld geraakt

Na negen van de dertien ronden tijdens het Nederlands kampioenschap dammen in Wageningen is de kans dat Groninger Wouter Sipma met de titel aan de haal gaat niet heel groot. Met nog vier rondes te gaan staat Sipma gedeeld vierde met tien punten. Vier minder dan leider Jan Groenendijk.


Leestijd: 1 minuut

Nederlandse damtitel voor Wouter Sipma uit beeld geraakt
Nederlandse damtitel voor Wouter Sipma uit beeld geraakt

Het is even wennen dat drievoudig wereldkampioen Roel Boomstra Groningen niet meer vertegenwoordigd. Boomstra is per 1 januari gestopt als damprofessional en begonnen met werken bij DUO. Daarom moet Sipma de eer voor Groningen hooghouden. Hij scoorde tot nu toe twee winstpartijen, zes remises en een nederlaag.

Dat gebeurde afgelopen zondag tegen concurrent Martijn van IJzendoorn. De partij die hij met een blunder prijs moest geven. Deze nederlaag zal Sipma vermoedelijk noodlottig worden in de strijd richting het podium. De titel lijkt met een achterstand van vier punten helemaal uit beeld in de wetenschap dat puntendelingen in de damsport meer regel dan uitzondering zijn.

In ronde negen kwam Sipma een remise overeen met de nummer twee van de ranglijst Alexander Baliakin. In de slotronde komende donderdag treft Sipma koploper Groenendijk. De enige kans om nog kansrijk te zijn is waarschijnlijk sowieso drie keer winnen. In de hoop daarmee de achterstand op de koploper weg te spelen. De vraag is echter hoe realistisch dat scenario is.