Sport

Nedmag nog zeker twee jaar hoofdsponsor Lycurgus

Nedmag BV in Veendam is ook de komende twee seizoenen hoofdsponsor van Samen Lycurgus. Dat is bekend gemaakt tijdens de seizoensafsluiting in Best Western Plus Hotel Aduard voor sponsoren, selectie, technische staf, vrijwilligers en het bestuur van de regerend bekerwinnaar. Nedmag is al sinds begin 2019 de belangrijkste sponsor.


Leestijd: 1 minuut

Nedmag nog zeker twee jaar hoofdsponsor Lycurgus
Nedmag nog zeker twee jaar hoofdsponsor Lycurgus

Algemeen directeur Bert Jan Bruning over de reden van het aangaan van een langere verbintenis. 'Sinds 2019 is Nedmag trotse hoofdsponsor van Lycurgus onder de noemer Samen; een label waar meerdere bedrijven achter kunnen gaan staan, om Samen Lycurgus samen naar een hoger plan te brengen. Samen Lycurgus heeft de afgelopen jaren niet alleen mooie sportieve prestaties geleverd in zowel de Nederlandse als Europese competitie, maar onderscheidt zich ook door zich als club in te zetten voor de maatschappij.

Het geven van clinics in de provincie en de jeugd proberen in beweging te krijgen is iets wat Bruning belangrijk vindt. 'Door samen maatschappelijke acties te organiseren zijn ze erg betrokken bij de regio. Wij geloven dat we elkaar in het Noorden moeten helpen en versterken. Daarnaast willen we graag samen volleybal in Groningen tot een echte publieksport maken. Om deze redenen hebben we het sponsorcontract verlengd. We kijken uit naar de komende jaren!'

Voorzitter Arie Wink reageert verheugd. 'Zonder hulp van Nedmag vier jaar geleden was er nu geen topvolleybal meer in Groningen en het is dus wezenlijk van belang voor de continuïteit. Daarnaast is Nedmag een hoofdsponsor die ons stimuleert maatschappelijk ons beste beentje voor te blijven zetten.' Samen Lycurgus bouwt inmiddels aan de selectie voor het nieuwe seizoen en zal de komende periode regelmatig namen van spelers hiervoor bekendmaken. Jeffrey Klok, Luuk Hofhuis en Guus Boer liggen inmiddels vast.