Sport

Nieuw leven ingeblazen Eurovoetbaltoernooi gaat toch niet door

Het bestuur van Eurovoetbal was na de coronaperiode vol goede moed om nadat het in 2013 voor het laatst georganiseerd is in 2023 het jeugdtoernooi weer te kunnen organiseren. Maar ze hebben de voorbereidingen stopgezet en ook het bestuur stopt. Met als belangrijkste reden dat de Nederlandse topclubs geen interesse tonen om mee te doen.


Leestijd: 2 minuten

Nieuw leven ingeblazen Eurovoetbaltoernooi gaat toch niet door
Nieuw leven ingeblazen Eurovoetbaltoernooi gaat toch niet door

Er zou dinsdag zelfs een naamgever bekendgemaakt worden in een speciaal hiervoor belegde persconferentie. Toen in de loop van de vrijdag echter bleek dat het Nederlandse deelnemersveld aan de kant van de jongens onder-18 flink uitgedund werd, heeft het bestuur zich de vraag gesteld of het toernooi op deze manier aansprekend genoeg zou blijven. Zondagavond is in een spoedvergadering besloten dat er te weinig draagvlak is voor het evenement.

Het is vooral erg spijtig voor de teams uit binnen en buitenland, die al wel hun komst hadden bevestigd bij zowel de jongens onder-18 als de vrouwen Beloften (onder-19) en de Bijzondere Eredivisie. Ook kon de terugkeer van Eurovoetbal op veel enthousiasme van voetballiefhebbers rekenen. Na een aanloop van bijna twee jaar en de eerdere afgelasting van de editie van 2022 ziet het bestuur geen kans Eurovoetbal in de oude glorie te laten terugkeren op de kalender.

Voorzitter Frank de Vries verwoordt het als volgt: 'Wij willen in de eerste plaats alle mensen, bedrijven en overige instanties bedanken, die ons in de afgelopen anderhalf jaar hebben gesteund en ondersteund. We hebben onze wens het toernooi terug te laten keren, een zeer serieuze kans gegeven en er is door veel mensen ook heel veel tijd en energie in gestoken. Helaas is gebleken dat voor het toernooi in de door ons beoogde opzet onvoldoende belangstelling is van deelnemers. Dan is er maar één verstandige keuze mogelijk en die hebben we dus gemaakt.'

Het toernooi zou eind mei 2023 plaatsvinden. Door in deze fase, een halfjaar voor het toernooi, definitief een streep te zetten door Eurovoetbal, verwacht het bestuur zonder verdere financiële consequenties per 1 januari 2023 de verdere zakelijke afwikkeling te kunnen doen. Met alle betrokken partijen en personen zal op zeer korte termijn naar een passende afronding worden gezocht. Het huidige bestuur zal zich per 31 december 2022 uitschrijven bij de Kamer van Koophandel.