Sport

Nieuwe selectie Lycurgus krijgt steeds meer vorm

Met het aantrekken van de Canadees Craig Ireland komt het aantal spelers in de vernieuwde selectie van Amysoft Lycurgus op tien. De 23-jarige passer-loper speelde afgelopen seizoen in de Duitse Bundesliga bij SWD Powervolleys Düren en tekent voor één seizoen.


Leestijd: 1 minuut

Nieuwe selectie Lycurgus krijgt steeds meer vorm
Nieuwe selectie Lycurgus krijgt steeds meer vorm

'Ik heb voor Lycurgus gekozen, omdat het een goede reputatie heeft en een sterke club in Nederland die altijd voor de prijzen meedoet.' De 23-jarige Ireland is geboren in Hamilton, provincie Ontario. Daar begon hij op zijn twaalfde met volleyballen. Het belangrijkste deel van zijn opleiding genoot Ireland bij de McMaster University in Ontario, waar hij vijf jaar speelde. Düren was zijn eerste club in het buitenland.

De technische staf volgt Ireland al een tijdje. Coach Arjan Taaij. 'We hebben Craig ook vorig jaar al uitgebreid bekeken. Echte Canadees geschoolde speler. Technisch goed en op alle onderdelen compleet onderlegd. Hij is explosief, dynamisch en uiterst ambitieus om de stap naar het nationaal team te maken. We zijn blij dat we hem hebben kunnen vastleggen.' 'Ik ben een energieke speler en ik hou er enorm van om iedere dag te strijden en het volleybalgevecht aan te gaan en ik wil natuurlijk prijzen winnen,' besluit Ireland.

De selectie voor het komende seizoen tot nu toe:

Diagonaal: Marcell Pesti en Geoffrey van Gent
Passer-loper: Craig Ireland
Middenaanval: Dennis Borst, Niels de Vries en Luuk Hofhuis
Libero: Steven Ottevanger en Jaron Spiegelaar
Spelverdeler: Markus Held en Tieme de Jonge