Sport

Nieuwe testcase voor FC Groningen in Alkmaar

Voor FC Groningen staat zondagmiddag een interessante tegenstander op het programma. In Alkmaar is het in de competitie nog ongeslagen AZ vanaf half drie de gastheer. Het is het treffen tussen de nummers zeven en acht. Zowel de FC als AZ hebben 17 punten, Groningen heeft een wedstrijd meer gespeeld.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen neemt afscheid in mineur na zeven nederlagen op rij
FC Groningen neemt afscheid in mineur na zeven nederlagen op rij

Vorig weekend sloeg de ploeg van coach Danny Buijs door de 1-0 zege op Willem II een gat met het rechter rijtje. De volgende stap is nu om te kijken of Groningen verder omhoog kan blijven kijken. Een goed resultaat tegen AZ gaat daar bij helpen. De Alkmaarders speelden donderdagavond nog Europees en hielden in eigen huis Napoli op 1-1. Daarmee is de ploeg van coach Arne Slot nog in de race voor een vervolg in 2021.

Kijkend naar de statistieken kan FC Groningen ook wel weer eens een goed resultaat gebruiken in het AFAS Stadion. De laatste zege dateert van bijna acht jaar geleden. Op 2 februari 2013 maakte Andraž Kirm het enige en winnende doelpunt. Sindsdien werd het drie keer gelijk en volgden drie nederlagen. Vorig jaar werd het uitduel tegen AZ in Den Haag gespeeld, omdat het vanwege het deels ingestorte dak onmogelijk was om in Alkmaar te spelen. Het werd toen 0-0.

FC Groningen speelde dit seizoen tot nu toe vier keer op vreemde bodem en pakte daarin zes punten. In Den Haag werd ADO met 1-0 verslagen en een dikke maand geleden versloeg de Trots van het Noorden, mede door twee doelpunten van Strand Larsen, Fortuna Sittard met 3-1. Er werd met 3-1 verloren bij FC Twente en Feyenoord was in de eigen De Kuip met 2-0 te sterk.