Sport

NOC*NSF maakt 4 tot 5 miljoen vrij voor bonden en verenigingen

Sportkoepel NOC*NSF komt met een fonds om bonden en verenigingen die door de coronacrisis in nood komen financieel bij te kunnen staan. Er wordt een bedrag tussen de 4 en 5 miljoen in het fonds gestort.


Leestijd: 1 minuut

NOC*NSF maakt 4 tot 5 miljoen vrij voor bonden en verenigingen
NOC*NSF maakt 4 tot 5 miljoen vrij voor bonden en verenigingen

Dit eerste initiële bedrag zou door overheid en partners aangevuld moeten worden tot een hoger bedrag. Dit Coronanoodfonds Sport moet dan de onderligger zijn om de sport door deze lastige tijd heen te helpen. Voorzitter Anneke van Zanen-Nieberg liet in Trouw weten dat naar verwachting 80 procent van de bonden en verenigingen betalingsproblemen gaat krijgen.

De bonden proberen dat zelf ook, maar hebben vaak ook niet de middelen om de gevolgen van een crisis van deze omvang te kunnen borgen. Een totale inschatting van de financiële gevolgen is er nog niet. Evenmin hoe de situatie in de provincie Groningen is. FC Groningen en Donar hebben in ieder geval werktijdverkorting aangevraagd. 

Veel clubs en verenigingen lopen de komende tijd bijvoorbeeld de kantineopbrengsten mis. Vaak de belangrijkste bron van inkomsten om over voldoende liquide middelen te blijven beschikken. Het is nog onduidelijk wanneer bonden en verenigingen exact aanspraak kunnen gaan maken op het nieuwe fonds.