Sport

Noordelijke Wielervereniging maakt zich op voor Olympia's Tour

Vanaf komende woensdag doen zes wielrenners van John Deere NWVG (Noordelijke Wielervereniging Groningen) mee aan Olympia's Tour. De oudste etappekoers van Nederland is toe aan de 69e editie en start op het TT-Circuit in Assen.


Leestijd: 1 minuut

Noordelijke Wielervereniging maakt zich op voor Olympia's Tour
Noordelijke Wielervereniging maakt zich op voor Olympia's Tour

De NWVG mag zich al jaren tot de beste clubteams van Nederland rekenen en is één van de drie clubs die zich mag gaan meten met internationale toprenners. Zo brengt Jumbo Visma in de opleidingsploeg Per Strand Hagenes aan de start. De Noor won vorig weekend met een korte solo de Ronde van Drenthe. Redmar Dijkstra uit Lutjegast, Wessel Lange uit Feerwerd, Rideon de Vries uit Gieterveen, Sven de Haan uit Zuidlaren plus Adne en Bjorn Koster uit Roden verdedigen de tegenwoordig rode kleuren van de NWVG.

In totaal staan vijf etappes op het programma. Na de tijdrit van negen kilometer op het bijzondere parcours van het TT-circuit rijden de renners donderdag de etappe Assen-Assen. Op vrijdag is het koers tussen Gieten en Ruurlo om een dag later van Neede naar Tiel te rijden. De finale is komende zondag in Zuid-Limburg met start en finish in Beek. De omgeving waar normaal gesproken de beslissing gaat vallen wie de gele leiderstrui definitief mee naar huis mag nemen.

Of dat een renner van de NWVG is lijkt, gezien de sterkte van het deelnemersveld, niet realistisch. Het gaat primair om ervaring op doen. Hopen een keer mee te zitten in de kopgroep en in de kijker te rijden zoals het zo fraai heet. Maar wie weet kan bijvoorbeeld Adne Koster voor een verrassing zorgen. Koster gold altijd als een groot talent en werd in 2017 Nederlands kampioen bij de junioren. Daarna heeft de 22-jarige zijn talent nooit echt kunnen verzilveren. Wie weet komt het er deze week nog een keer uit.

Vanaf woensdag is iedere avond om 22.00 uur een samenvatting van 25 minuten te zien op Eurosport.