Sport

Oefencampagne Lycurgus via Portugal en Frankrijk

In aanloop naar het nieuwe seizoen speelt Samen Lycurgus negen wedstrijden, waarvan een flink aantal in het Alfa-college Sportcentrum. De voorbereiding brengt Samen Lycurgus onder meer naar Portugal en Frankrijk. De competitie begint traditiegetrouw in het eerste weekend van oktober.


Leestijd: 1 minuut

Oefencampagne Lycurgus via Portugal en Frankrijk
Oefencampagne Lycurgus via Portugal en Frankrijk

Na een paar weken trainen is Draisma Dynamo op woensdag 31 augustus de eerste opponent. Het vrij toegankelijke duel begint om 16.00 uur in het Alfa-college Sportcentrum. Op vrijdag 2 september is vanaf 17.00 uur SVG Lüneburg te gast in het Alfa-college. Een weerzien met Auke van de Kamp. De olijke passer-loper en voormalige publiekspeler in Groningen is aan zijn tweede seizoen in Duitsland begonnen.

De volgende dag zijn de Duitsers weer de tegenstander, maar dan is MartiniPlaza vanaf 13.00 uur plaats van handeling. Als voorwedstrijd van de oefeninterland van de Nederlandse vrouwen tegen Japan. Het weekend erna op zaterdag 9 en zaterdag 10 september is Volley Haasrode Leuven de bijna traditionele oefenpartner in de voorbereiding. Beide duels worden in het Alfa-college Sportcentrum gespeeld om respectievelijk 17.30 uur en 13.00 uur.

De volgende twee weekenden hebben een internationaal karakter. Op vrijdag 15 en zaterdag 16 september speelt Samen Lycurgus in Portugal wedstrijden tegen topclub Benfica en de week erop doet de ploeg van coach Arjan Taaij mee aan een toernooi in Nantes met wedstrijden tegen twee Pro A, het hoogste niveau in Frankrijk, ploegen. Op zaterdag 23 september wacht Plessis Robinson en een dag later is gastheer Nantes de tegenstander. Nantes was vorig jaar negende in de competitie en Plessis Robinson tiende.

Een week later begint de competitie op zaterdag 1 oktober met een thuiswedstrijd tegen Simplex SSS.