Sport

Oefenprogramma FC Groningen krijgt verder vorm

Het was al bekend dat FC Groningen de oefencampagne van het nieuwe seizoen op zaterdag 1 augustus begint met een thuisduel tegen Heracles Almelo. Inmiddels is het schema verder ingevuld. De 'Fox Sports Eredivisie Comeback' speelt een belangrijke rol.


Leestijd: 1 minuut

Daar waar de Trots van het Noorden normaal gesproken diverse wedstrijden in de regio speelt tegen amateurclubs zal daar nu geen sprake van zijn. Het is door de coronamaatregelen ondoenlijk om dit goed te organiseren. Om die reden komen de tegenstanders uit de Eredivisie of één treetje lager. Op dinsdag 11 augustus wordt in Emmen gespeeld tegen de plaatselijke FC. Drie dagen later op vrijdag 14 augustus komt PEC Zwolle naar Groningen.

Een week later, vrijdag 21 augustus volgt een bezoekje aan de Dijk in Volendam, waar FC Volendam de tegenstander zal zijn. Een dag later is Almere City in Almere de opponent. FC Groningen onderzoekt alle mogelijkheden om publiek toe te laten in het stadion de thuiswedstrijden in de oefencampagne. Het protocol vanuit de KNVB rondom de regelgeving wordt binnenkort verwacht.

Het streven is om huidige seizoenkaarthouders van FC Groningen, als publiek is toegestaan, het eerste recht te geven om er op anderhalve meter bij te zijn.