Sport

Ondernemende fietsers verkennen Drenthe tijdens MTB Van der Valk

Volgende week zaterdag is een van Nederlands grootste aaneengesloten natuurgebieden, het Dwingelderveld bij Spier, het decor van MTB-Van der Valk. Voor de gelegenheid is Hotel Van der Valk te Spier deze dag graag start- en finish locatie voor een uniek mountainbike evenement in Noord-Nederland.


Leestijd: 2 minuten

Bij de derde editie wisten zo’n 1500 mountainbikers dat ze het eerste weekend van november in Spier moesten zijn. Ook dit jaar hoopt general manager, Herwin Bolwijn op een zelfde opkomst. “2018 was fantastisch en hopelijk slagen we er volgend weekend in om net zo’n enthousiaste groep mountainbikers aan het vertrek te krijgen. Wij weten zelf wel hoe mooi je bij ons in de herfst het Drentse land kan beleven. Maar we vinden het nog leuker om meer mensen in beweging te krijgen om mee te mountainbiken. Uiteraard zorgen wij voor een gastvrij ontvangst en dat het de fietsers onderweg nergens aan ontbreekt.”

‘’Lekker sportief bezig zijn en goed doen voor de natuur. MTB Van der Valk doet jaarlijks een mooie donatie aan de lokale natuurbeheerder instanties’’

“Het aantal ondernemers dat mountainbiked heeft de golfsport in onze regio ver overstegen” zegt Bolwijn. Ondernemende fietsers bieden wij een speciaal business arrangement met een sportersontbijt-, professionele begeleiding, uiteraard een goed georganiseerde sportieve uitdaging aangepast op elk niveau én een heerlijke lunch. Alle ingrediënten om sportief te kunnen netwerken, aldus fanatiek mountainbiker Bolwijn. 

De combinatie van onze gastvrijheid, luxe verzorging, de mooiste routes én gelegenheid om na het volbrengen van de ATB-rit te netwerken blijkt een gouden formule te wezen. In drie jaar hebben ondernemers die het gaaf vinden om sport, plezier en netwerken te combineren ons business arrangement weten te waarderen, want we zijn gegroeid van 40 naar 150 mountainbikers.

Deelnemers kunnen zich opmaken voor drie verschillende mountainbiketochten, variërend van 30, 50 tot een echte marathonafstand van 70 kilometer. De routes zijn uitgezet door leden van ATB-Beilen. Zij zorgen dat iedereen de mooiste singletracks en meeste hoogtemeters meepakt, die de fietsregio te bieden heeft. De routes lopen over de grondgebieden van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten op en rond Nationaalpark het Dwingelderveld.

Fietsers die hun mountainbike skills willen verbeteren, moeten zaterdag Spier zeker niet links laten liggen. Onder bezielende leiding van Nationale Mountainbike pro’s wordt er een ATB-clinic gegeven. Ben jij die mountainbiker die het gaaf vindt om sport, plezier en netwerken te combineren, dan is dit je kans. 

Locatie:
De Boslounge 
Oude Postweg 8
9417 TG Spier
Er kan worden gestart tussen 9:00 en 10:30 uur.